English

Let’s talk about seks baby

Wow, je bent nu meteen alert!
Nu heb ik je totale aandacht, nietwaar?

Deze workshop gaat over het onderwerp SEKS vanuit YOGIC perspectief. Ons gehele brein is geobsedeerd met verlangens, seks is een van deze verlangens. Waarom? Omdat het brein continu totaal geabsorbeerd wordt door gedachten. En daarom is er geen mogelijkheid om in het hier&nu te Zijn. Behalve seks. Seksuele energie beweegt zo snel dat je brein tot een stop komt en de seks het overneemt.

Een mogelijkheid om aan seks toe te geven is wanneer je ‘verliefd’ bent geworden of wanneer je ‘van iemand bent gaan houden’. Seks geeft je een glimp van plezier, een glimp van geluk. Je voelt je op je gemak (voor een klein moment). Al je ellende (als je die had) is verdwenen, alle mentale angsten zijn er niet meer. Voor een klein momentje was je in het hier&nu belandt. Je was even alles vergeten. Er is geen verleden, er is geen heden. Van binnenuit stroomt jouw energie. Je inner Zelf stroomt in dit moment en je hebt een glimp van geluk. Maar jij denkt dat deze glimp van geluk van je partner komt, terwijl de ander alleen als een spiegel fungeerde. Nee, het geluk dat je ervaart, dat komt van binnenuit. De andere persoon, jouw seks partner, heeft jou geholpen om in het NU te vallen. En het NU is de staat van Zijn waar geen gedachten zijn.
Dus: als je in dit moment kan komen ZONDER SEKS, dan zal dit geen handeling vanuit verlangen zijn. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om seks te hebben, als plezier, maar niet als verlangen. Heb geen verlangens, geen obsessies, wees er niet afhankelijk van. Wanneer jij de bron van je eigen geluk bent, als jij blij bent door je oorspronkelijke natuur, dan stop je om het geluk buiten jeZelf na te jagen.

Neem contact op