English

Visie & Missie Yoga Hart Zwolle

Visie:

Verspreiden van Het Bewustzijn over Het Zelf, je Ziel, Je Essentie. 

Missie:

Yoga Hart Zwolle is opgericht om de ware Yoga vanuit de diepste betekenis over te dragen. De oefeningen omvatten asana’s, pranayama (ademhalingsoefeningen), dhyana (meditatie) en filosofie. Onze manier van onderwijzen maakt dat jij op een effectieve manier de essentie van Yoga in je moderne levensstijl kan integreren. Jouw totale wellness, bestaande uit lichamelijk, mentaal en spiritueel wordt hierbij in acht genomen.

Het leven is een gebeurtenis, het ontstaat elk moment weer, in de vorm van een viering in jeZelf. Maar, omdat wij geconditioneerd zijn en niet weten hoe Het Leven ‘gebeurt’ en ‘ontstaat’ missen we deze gebeurtenis telkens weer.

De lesmethode, sessies en trainingen zijn gebaseerd op inspiratie en contributie van geleerde meditatieve yogi’s met duizende jaren sadhana (spirituele) beoefening.

De lesmethode bestaat uit individuele- en groeps begeleiding, zodat studenten toegang krijgen tot hun onbeperkte potentieel, waardoor een diep begrip ontstaat van jeZelf en daardoor een discipline wordt ontwikkeld voor Zelfstudie voor beoefenen van Yoga.

Wat betekent dit voor Charadha persoonlijk?

Dit betekent voor mij persoonlijk dat ik toegewijd ben en leef om deze boodschap in de wereld te verspreiden. Uit het Niets viel het pad van Yoga als een kado in mijn schoot. En ik bewandel het pad van Yoga om deze mogelijkheid van Yoga voor jou ook tot bloei te laten komen. In alle opzichten betekent dit dat ik leef voor jou. Misschien begrijp je dit niet meteen en dat is okee. Wanneer je andermans welZijn boven je eigen welZijn houdt, precies net als dat is het voor mij om de hoofddocent van Yoga Hart Zwolle te mogen zijn.

Zeg eens, als je zou kunnen kiezen om een gelukkig en vreugdevol leven of een ellendig leven te kiezen, wat zou je dan kiezen? Ja, een gelukkig leven natuurlijk! Het is dat wij niet weten hoe Het Leven ‘gebeurt’ en elk moment weer ‘ontstaat’ in het hier en nu. We weten niet wat de oorzaak is van onze lichamelijke en psychische problemen waardoor we verward, verstrengeld en gevangen raken in die problemen en beginnen te geloven dat dit Het Leven is.

De yogalessen en workshops van Yoga Hart Zwolle zijn erop gebaseerd om je bij je natuurlijke staat van Zijn, in jeZelf, te brengen en dat is een welzijnstoestand van vreugde, vrede en blijheid. Het is aan jou hoe open, ontvankelijk en toegankelijk jij bent voor je eigen spirituele proces van groei. En: kun je loslaten?

Yoga Hart Zwolle verzorgt de lessen en jij bent zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit die jij inzet voor dit proces. Het is omgaan met elkaar op basis van wederzijdse afhankelijkheid en interdependentie. Een tip: wat zal helpen om meer kwaliteit en ontvankelijkheid te creëren is wanneer je open en enthousiast bent als een jong kind, als op de eerste dag van school.

Neem contact op

Menu Title