English

Waarom Yoga Hart Zwolle?

 

Yoga Hart Zwolle is Hatha Yoga & Kriya Yoga in zijn puurste vorm. Het is de onthulling van transformatie. Het is yoga in authentieke vorm. Hoe yoga zou moeten worden beoefend, wat geleerde meditatieve yogi’s eeuwen geleden hebben ontdekt in India. Nu direct beschikbaar en toegankelijk in Zwolle, hoe mooi is dat?

jeZelf….terug naar je essentie
Je komt naar Yoga Hart Zwolle om jeZelf te ervaren, door middel van jeZelf, door jeZelf. Je bent het al, alleen ben je er nog niet bewust ervan. Vergroot je bewustzijn door beoefenen van de zonnegroet, asana’s, pranayama, chanting en meditatie. We bewegen van het grove (het lichaam) naar het subtiele (de mind). Om uiteindelijk het denken te laten stilvallen en in meditatie te zijn. De richting van de ervaring is naar de eenheidsbeleving met alles. Ik zal je begeleiden en onderdompelen in mijn liefde voor het onderwerp yoga . Jij bepaalt de kwaliteit van je eigen oefening op de yogamat door je intentie, toewijding en totale onverdeelde aandacht erin te stoppen.

Geen sport of fitness!
Yoga bij Yoga Hart Zwolle is geen sport of fitness, het gaat niet om hoe ver je je neus naar je knie beweegt of hoe goed je kan rekken in vergelijking met anderen. Yoga is niet om spieren op te bouwen of om te laten zien dat je op je hoofd (Shirshasana) kunt staan. Nee, totaal niet!
Yoga gaat om het vermogen om met jeZelf te zijn wanneer je je lichaam op de mat in verschillende richtingen en posities plaatst. Het gaat om kracht opbouwen door te luisteren naar je lichaam, door je maximaal te rekken en deze stretch over je gehele lichaam te voelen. Om elke beweging met je gehele lichaam met bewuste aandacht (bewustzijn) te maken.

Bewustzijn
Yoga is ontworpen om met bewustzijn expressie te vinden voor jeZelf. In de asana yoga lessen en workshops zal de reis richting je vermogen om de hogere staat van bewustzijn te uiten zijn. De bewustwording op lichamelijk niveau is om één te zijn met de ruimte om je heen. Op adem niveau is het de eenheid met de levensenergie om je heen. Op gedachte niveau is het om in het nu te vallen waardoor alleen de uitdrukking van pure bewustzijn overblijft. Door deze hogere staat van bewustzijn eigen te maken tijdens het beoefenen van houdingen (asana’s), wanneer het lichaam op de yogamat zich in verschillende posities beweegt, zullen de karma’s of conditioneringen die je lichaam heeft ervaren op zijn levenspad oplossen. Door in de yogahouding te rekken, te balanceren en kracht op te bouwen komen de blokkades die je vanuit karma hebt opgebouwd los en ben je bevrijd van die blokkade. Het is één van de best mogelijke dingen die je kan overkomen in je levenscyclus.

Dus, ben je er klaar voor om echte yoga te doen? Authentieke yoga, hoe yoga was bedoeld, wat geleerde meditatieve yogi’s duizenden jaren geleden ontdekten in India, nu toegankelijk en beschikbaar in Zwolle. Dit is yoga voorbij alle stijlen. De onthulling van transformatie. Ben jij er klaar voor?

Neem contact op

Menu Title