English

Gewoon gelukkig, zonder enig reden

Waarom zijn we niet “gewoon blij, zonder enig reden”?

“Als je blij bent vanuit jeZelf, dan stop je om het geluk buiten jeZelf na te jagen”.

Het werkt zo: als het leven niet gaat op de manier waarop jij wilt dat het gaat, dan voel je je ellendig. Dit komt doordat je verwachtingen niet zijn uitgekomen. Ik zal je een geheimpje vertellen: Het Leven zal nooit 100% precies gaan zoals jij wilt dat het gaat. Mensen om jou heen zullen nooit 100% datgene doen wat jij wilt dat ze doen.

Zeg eens, als jij kon beslissen om een gelukkig leven te leiden of een leven vol met ellende, wat zou je dan kiezen? Ja, natuurlijk, een leven vol met geluk en blijheid natuurlijk, daar is geen twijfel over mogelijk. Dan waarom is dat dan niet de staat waarin wij verkeren, altijd ervaren van blijheid en geluk? Het antwoord is heel simpel: dat komt doordat wij te veel betrokken zijn in wat we NIET Zijn en we zijn ermee geïdentificeerd, omdat we het grootste gedeelte van de tijd niet doorhebben dat Dit is wat we aan het doen zijn. In Yoga wordt dit ‘ignorance’ (Engels) genoemd. Onwetendheid is bij benadering de beste vertaling van ‘ignorance’.

In deze workshop duiken we in de verschillende lagen van ons bestaan (zie figuur hierboven): lichaam, adem, brein, wijsheid en de ziel. We zullen het hebben over Purusha (Het Bewustzijn) en Prakriti (Natuur). En hoe het leven elk moment weer ‘ontstaat’, alleen in het NU. Alleen wanneer je in staat bent om in dit moment in het hier&nu te leven, dan ben je ‘gewoon blij, zonder enig reden’. Ben jij er klaar voor? Hoe levendig ben jij NU?

Neem contact op