English

Blog

Vijay Gopala, oprichter van Yoga Gita

december 13, 2016 •

Ik heb Charadha leren kennen van de trainingen van Yoga Gita. Wat ik mij kan herinneren is dat zij in het aanmeldings email had geschreven dat zij graag de opleiding van yogadocent wilde volgen en dat zij niet wist of zij wel yogadocent wilde worden. Ze wilde deze yoga docentenopleiding puur voor zichzelf volgen als persoonlijke ontwikkeling. Niet wetende wat deze opleiding haar zou kunnen brengen, voelde Charadha gewoon dat ze dit moest doen en ze plande vervolgens een paar tripjes naar India om de yoga opleiding te kunnen volgen.

Tijdens de yoga docentenopleiding kon Charadha niet vijf minuten stilzitten op de yogamat op de vloer. En kijk nu eens, Charadha zit nu uren achtereen te mediteren in een stabiele en comfortabele yogahouding. Kijk, alles is mogelijk, je moet er gewoon open voor staan en ontvankelijk voor zijn.

Charadha was een student die altijd vragen stelde over het hoe, waarom en op welke manier, de zeven gouden w’s kwamen altijd voorbij. Ik heb haar vragen zien veranderen in een persoonlijke zoektocht zonder vragen en dat was en is een prachtige manier om naar haar proces van zelfrealisatie te kijken.

Charadha heeft een voorliefde en persoonlijke voorkeur voor de yogafilosofie, meditatie en pranayama. De yoga asana’s die komen voor haar als laatste in de rij. Ze kan de asana’s en de filosofie daarachter prima overdragen hoor. Ze had voor dit onderdeel alleen iets meer tijd nodig om het eigen te maken. Het is echt heel knap dat Charadha in een korte tijdsperiode de yogafilosofie heeft geïnternaliseerd en dit ook kan overdragen op anderen.

Charadha is een creatieve, open, liefdevolle, vriendelijke en recht door zee persoon en dit zie je terug in haar manier van lesgeven. Ze weet wat ze wil en ze is volledig toegewijd hierin. Ik heb een paar mensen in mijn leven ontmoet die zo toegewijd, stabiel, open en recht door zee zijn en die honger hebben om Het Leven in zijn volledige diepte en potentieel te onderzoeken. Charadha is een van de personificaties van de trainingen van Yoga Gita wat transformatie is en wat het betekent om gewoon te Zijn.

Ik ben blij om te zien dat zij hier&nu de hoofddocent van Yoga Gita Zwolle is en ze heeft mijn volledige ondersteuning en vertrouwen in alles.
Dus studenten: wanneer je voor Charadha staat, wees gewoon open en ontvankelijk. Ze zal jullie kennis laten maken met een andere dimensie van het leven wat voorbij je voorstellingsvermogen ligt. En je zal altijd een eerlijk antwoord van haar krijgen, met woorden of in de stilte, zelfs als je het niet leuk vind. Dit en dat is waar Yoga Gita voor staat, om de bewustwording te brengen en te verspreiden over jeZelf. Ik wens jullie allemaal een gelukkige tijd en wens jullie het beste toe.

Met liefde en genegenheid,


Menu Title