English

Yoga Therapie

Yoga gaat over het ervaren van wat je in werkelijkheid bent. Gezondheid is een bijproduct dat ontstaat door beoefenen van Yoga.
Wanneer je met jeZelf op het diepste niveau bent dan is resultaat gegarandeerd. Je kunt je voorstellen dat wanneer er al zulke goede resultaten worden geboekt door alleen al met het fysieke aspect bezig te zijn, wat zou er dan gebeuren als je bij de kern van jeZelf komt??

Wil je op een zachte en persoonlijke manier heel gericht werken aan je gezondheid en welzijn?

Dan is yoga als therapie wellicht iets voor jou. Juist als je denkt dat jij of je lichaam totaal ongeschikt zijn voor yoga, zou het wel eens precies kunnen zijn wat je nodig hebt. Omdat je bij yoga therapie zelf actief meewerkt leer je je lichaam beter kennen en word je bewust van Jezelf. Yoga Therapie kan confronterend zijn omdat je jezelf beter leert kennen. En daarmee leer je ook vastgeroeste patronen die je beperken doorbreken. Met yoga therapie werk je aan de omkering daarvan door je bewust te worden van de onderliggende patronen die klachten veroorzaken. Dan pas kan het lichaam ontspannen, beweging toelaten en een nieuwe structuur opbouwen. Elementen in yoga als therapie zijn lichaamsbewustzijn, yogahoudingen, ademhalings- en ontspanningstechnieken. Ervaring met yoga is niet nodig. De yoga wordt altijd afgestemd op jouw situatie.
Yoga vermindert stress, maakt je soepeler en sterker, verbetert de bloedsomloop en bloeddruk, versterkt je botten, stimuleert je immuunsysteem, vergroot de zuurstofopname in je lichaam en het heeft een positief effect op je humeur en je algemene gevoel van welzijn. Yoga werkt op allerlei fronten tegelijk. Je maakt je spieren en het bindweefsel sterker en soepeler en dit beïnvloedt je hele lichaam: je bloedsomloop, het lymfesysteem, spijsvertering en niet te vergeten je ademhaling. Je hoofd wordt rustiger en daardoor kalmeert je zenuwstelsel waardoor de productie van stresshormonen vermindert.

Zie kopje ‘achtergronden Yoga Therapie’ voor meer info