English

Hatha Yoga & Kriya Yoga

Door toepassen van Hatha yoga en Kriya Yoga technieken ben je je lichaam, adem en mind aan het opschonen waardoor de expressie van je ware zelf, je essentie kan komen. Die liefde, vrede, stilte, vrijheid en eeuwig onbegrensde geluk ervaar je dan in dit lichaam/ adem en mind. Hoe mooi is dat? 
De expressie van het Zelf is voorbij woorden en ervaringen. Maar om je toch een beeld te geven:
– In je lichaam wordt de moeiteloosheid ervaren alsof je gedragen wordt, zo licht bent als een veertje.
– In je mind wordt de moeiteloosheid ervaren als een wijdse onbegrensd open ruimte. De grote volle leegte in je mind.

– In je adem wordt de moeiteloosheid ervaren alsof je adem stilvalt. Je adem is dan zo subtiel dat je niet meer merkt dat je ademhaalt. 

Hatha Yoga & Kriya Yoga

In de naam Hatha komen de Sanskriet woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking.

Kriya Yoga is de Yoga van het handelen, van actie. Wanneer je onbaatzuchtig al je handelingen kan doen, dan ben je er! Dit is nog niet zo makkelijk voor de meeste mensen.
Om het simpel uit te leggen. Bij mij in de les breng je je linker- en rechterkant van lichaam in balans (Hatha) en draag je al je handelingen op aan je essentie, aan je ware Zelf (Kriya Yoga). De methoden en technieken die ik hiervoor gebruik zijn telkens vernieuwend, met altijd een basis. Geen enkele les is hetzelfde en ik stem mijn les altijd af op de groep. Gevorderd of beginner, het kan allemaal in 1 les. 

Wat altijd in de Hatha Yoga & Kriya Yoga lessen aan bod komt is (willekeurige volgorde):

  • Chanten (mantra zingen)
  • Yoga Asana (lichaamshouding)
  • Mudra’s (energie zetels handen)
  • Pranayama (ademtechniek)
  • Dhyana (meditatie)
  • Kriya (kan in de vorm alle bovengenoemde)

De Hatha Yoga & Kriya Yoga lessen duren 90 minuten, het is oude wijsheid in moderne samenleving gegoten in de Yogales.

Yoga Anatomie & Filosofie

De Hatha Yoga & Kriya Yoga lessen zijn doordrenkt met Yoga anatomie en Yoga filosofie. Het is namelijk belangrijk om te weten wie jij in essentie bent en hoe je daar komt. 

Je essentie, je ware Zelf is de liefde, vrede, stilte, vrijheid en eeuwig oneindig geluk. De attributen van je ware Zelf zijn: wijsheid, mind, adem/ prana  en het lichaam. Je essentie zoekt continue expressie via deze attributen, maar dat lukt niet altijd, omdat wij zo vol zitten. Vol zitten met gedachten, emoties, ervaringen, blokkades en pijntjes in het lichaam, moeilijke ademhaling en trauma in je lichaam en mind.

Met Hatha & Kriya Yoga zoals ik het onderwijs  maak je de verschillende lagen van jezelf, van je attributen, schoon, waardoor de expressie van je essentie ervaren kan worden door je lichaam, adem en mind.

Yoga is ontworpen om met bewustzijn expressie te vinden voor je Essentie, je Ware Zelf.

Yoga gaat om het vermogen om met jeZelf te zijn wanneer je je lichaam op de mat in verschillende richtingen en posities plaatst. Het gaat om kracht opbouwen door te luisteren naar je lichaam, door je maximaal te rekken en deze stretch over je gehele lichaam te voelen. Om elke beweging met je gehele lichaam met bewuste aandacht (bewustzijn) te maken. Het is de bedoeling dat door het beoefenen van Asana’s, in elke positie dat het aanneemt in de Asana, het lichaam zo comfortabel en stabiel mogelijk te laten voelen.

Geheim gezondheid

De totaliteit van het onderwerp Yoga is ontworpen om naar de staat van bewustzijn te bewegen om deze staat vervolgens te kunnen uitdrukken. In de asana yoga les zal de reis richting je vermogen om de hogere staat van bewustzijn te uiten zijn. De bewustwording op lichamelijk niveau is om één te zijn met de ruimte om je heen. Op adem niveau is het de eenheid met de levensenergie om je heen. Op gedachte niveau is het om in het NU te vallen waardoor alleen de uitdrukking van pure bewustzijn overblijft. Door deze hogere staat van bewustzijn eigen te maken tijdens het beoefenen van houdingen (asana’s), wanneer het lichaam op de yogamat zich in verschillende posities beweegt, zullen de karma’s of conditioneringen die je lichaam heeft ervaren op zijn levenspad oplossen. Door in de yogahouding te rekken, te balanceren en kracht op te bouwen komen de blokkades die je vanuit karma hebt opgebouwd los en ben je bevrijd van die blokkade. Het is één van de best mogelijke dingen die je kan overkomen in je levenscyclus. Dit is een van de best bewaarde geheimen voor een goede algehele gezondheid, duizende jaren geleden ontdekt door meditatieve yogi’s uit India.

Richtlijnen voor voeding:

Voor goede resultaten tijdens de Hatha Yoga & Kriya Yoga les worden richtlijnen aangedragen ten aanzien van voeding. Alle Yoga lessen worden op een lege maag gevolgd. Twee uur voor aanvang van de Yoga les geen vast voedsel nuttigen. Graag geen koffie, thee of sapjes drinken. Je kan (warm) water drinken. Na de les mag er weer voedsel genuttigd worden.

Nu, ben jij er klaar voor om echte yoga te ervaren gedoceerd door een Grootmeester? Authentieke yoga, hoe yoga was bedoeld, wat meditatieve yogi’s eeuwen geleden hebben ontdekt in India. Nu toegankelijk en beschikbaar in Zwolle centrum, en Stadshagen, hoe mooi is dat? Dit is Yoga voorbij alle stijlen, vanuit de Bron, zoals Yoga bedoeld is: Yoga zoals het is. De onthulling van transformatie. Ben jij er klaar voor?


Meld je aan Neem contact op

Menu Title